İşletmenizin pazarlama bütçenizi artırmadan büyümesini mi istiyorsunuz? Ardından SEO dostu içerik ürettiğinizden emin olun.
İşte nasıl çalıştığı.
Sağlam otoriteye ve iyi bir backlink profiline sahip arama motoru optimizasyonlu (SEO) web siteleri. Arama motorlarında daha üst sıralarda yer alır.
Web siteniz ana sayfada görünürse, daha fazla tıklama, paylaşım, beğeni ve müşteri etkileşimi elde edersiniz.
Hiç kimse sayfanızı bulamazsa, en iyi yazılmış makaleler bile anlamsızdır.
Söylemeye gerek yok, işletmenizin gelişmesini istiyorsanız, SEO dostu içerik yazdığınızdan emin olmanız gerekir.
Kolay olduğunu söylemiyorum. Güçlü SEO içeriği yazmaya giden çok sayıda düşünce ve öngörü vardır.
Ancak temel bilgileri öğrenip içerik üretim sürecinize dahil ettiğinizde. Bunun iş yükünüzü artırmadan iyi sonuçlar doğuracağını göreceksiniz.
Bunu, kişiler listenize e-posta pazarlama haber bültenleri göndermek ve iyi bir pazarlama hunisi gibi. Bazı tanıtım etkinlikleriyle güçlendirin ve hazırsınız.
Ancak bugün için SEO için optimize edilmiş içerik konusuna bağlı kalalım.
SEO uyumlu içerik, arama motorlarının üst sıralarda yer almasına yardımcı olacak şekilde oluşturulan içerik türüdür.
Bazı pazarlamacılar bunun anahtar kelimelerle doldurulması gerektiği anlamına geldiğini düşünse de. Aslında arama motorlarının içeriğinizi bulmalarına. Anlamalarına ve ele almaya çalıştığınız konuya bağlamalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.
Bu makalede okuduğunuz gibi, içeriğinizi SEO dostu hale getirmek, gönderilerinizin. Videolarınızın ve diğer içerik türlerinin etrafına anahtar kelimeler püskürtmekten çok daha fazlasını gerektirir.
İçeriğinizi SEO Uyumlu Hale Getirme
Başlıkları ve Alt Başlıkları Kullanın
Başlıkları ve alt başlıkları kullanmak, SEO optimizasyonu için birkaç şey yapar.
İlk olarak, yazınızı gözden geçirilebilir hale getirir ve bu nedenle okuyucularınız için okunmasını kolaylaştırır. İnsanların okunması kolay şeyleri paylaşma olasılığı daha yüksektir.
Aynı şey arama motoru robotları için de geçerli. Sitenizde gezinirken, başlıklarınızı tanıyacaklar ve hangi bölümlerin en önemli olduğu gibi. İçeriğinizi daha iyi anlamak için bunları kullanacaklar.
Ayrıca, başlıklara ve alt başlıklara sahip olmak, anahtar kelime doygunluğunu artırır. Ancak bunu sistemi oyuna getirmek için kötüye kullanmamayı unutmayın.
Önceki İçeriğe Bağlantılar Ekleyin
Arama motorlarının içeriği sıralama yollarından biri, aldıkları geri bağlantı sayısıdır.
İyi içerik, hem harici hem de dahili olarak çok sayıda geri bağlantı alma eğilimindedir.
Trafiği artırmak ve eski içeriğinizi daha yüksek sıralamak istiyorsanız. Yeni gönderilerinizden onlara bağlantı vermeyi unutamazsınız.
Bu, arama motoru robotlarının ve insanların en iyi makalelerinizi bulmasına yardımcı olur.
Ayrıca, yüksek kaliteli, saygın web sitelerine verilen bağlantılar, kendi web sitenizin geçerliliğini artırır. Bağlantılar ne kadar iyi olursa, sayfanız arama sonuçlarında o kadar üst sıralarda yer alır.
Ayrıca, metninizin gövdesinde güvenilir kaynaklar kullanmak, okuyucularınızda güven oluşturur.
Makalenizin Uzunluğunu Optimize Edin
Eskiden okuyacağınız blog gönderilerinin çoğu birkaç yüz kelimeyi bulurdu. Bu bir sayı oyunuydu, ne kadar çok gönderi yayınlarsanız o kadar çok trafik alırsınız.
Bu günlerde, nadiren durum böyle. Şu anda okumakta olduğunuz GetResponse blogunda bile. Çoğunlukla 1.500’den fazla kelimeden oluşan ve daha seyrek yayınlanan makaleler bulacaksınız.
Bunun nedeni, son birkaç yılda Google’ın daha uzun ve daha kaliteli içeriğe daha yüksek öncelik verdiğini göstermesidir. Kullanıcılarına mümkün olan en iyi yanıtları sağlamayı amaçlarlar ve bu genellikle kullanıcının sorgusuna. En kapsamlı yanıtı sağlayan gönderilere sahip olmakla sonuçlanır.
Artık 300 kelimelik yazılar yazmak yetmiyor. Ama aynı zamanda içeriğinizi sulandırmakla da ilgili değil.
Google Analytics raporlarınıza bir göz atın ve hangi yayınların sizin için en yüksek etkileşimi oluşturduğunu görün. Hangileri en çok ziyaret ediliyor, hangileri en uzun süre okunuyor? Ve sonra, hangilerinin en yüksek dönüşümü sağladığı, örneğin haber bülteni kayıtları.
Ardından, nişiniz için en iyi şekilde çalışacak yaklaşımı bulmak için bu bilgileri kullanın.
Anahtar Kelimelerinizi Akıllıca Seçin
Bazı pazarlamacılar oturup yazmaya başlamayı sever. SEO optimizasyonunu son ana bırakıyorlar.
Diğerleri, içeriklerine dahil etmek istedikleri anahtar kelimeleri yazarak başlar.
Tercih ettiğim yaklaşım bu.
Konunuzla alakalı anahtar kelimeleri belirleyerek başlarsınız. Bunları ya kafanızın üstünden bulursunuz, Google’ınki gibi anahtar kelime planlama araçlarını kullanırsınız. Ahrefs veya KWFinder gibi daha gelişmiş bir SEO aracı kullanırsınız ya da bunu yapması için bir SEO ajansı kiralarsınız. .
Bu sürece henüz başlamadıysanız, bu anahtar kelime araştırma rehberiyle başlamalısınız .
Yazmaya başladığınızda, başlıktaki, başlıklardaki, meta açıklamalardaki. ALT etiketlerindeki ve ana kopyadaki anahtar kelimeleri kullanın.
Resimlerinizi Optimize Edin
Görseller, içeriğinizi ilgi çekici ve paylaşılabilir kılmak için çok önemlidir. İnsanların, web sitesinde çekici ve alakalı fotoğraflar bulunan bir şirketten satın alma olasılığı çok daha yüksektir.
Resim dosyalarına anahtar kelimeler ekleyerek ve ALT etiketlerini sağlayarak fotoğrafları optimize edebilirsiniz.
Fotoğrafın boyutunu da optimize ettiğinizden emin olun. Çok büyük resimler yükleme süresini yavaşlatır ve SEO’ya zarar verir.
Görünürlükten veya kaliteden ödün vermeden görüntüyü olabildiğince küçük yapın. Birçok görüntü düzenleyici, yerleşik özellikleriyle bunu yapmanıza izin verir. Sizinkinde yoksa, bir alternatif, resim dosyalarınızı hızlı bir şekilde yeniden boyutlandırmanıza. Ve sıkıştırmanıza izin veren ücretsiz bir araç olan Squoosh uygulamasıdır.
İçeriği Paylaşılabilir Hale Getirin
Böylece, SEO dostu, zengin içerikli, insanların okumak isteyeceği ilginç bir makale yazmayı başarıyla başardınız. Bir sonraki adım, onu paylaşılabilir hale getirmektir. ShareThis ve AddThis gibi web siteleri, insanların içeriği kolayca paylaşabilmesi için. Web sitenize sosyal medya düğmeleri eklemeyi kolaylaştırır.
Yüksek Kaliteli İçerik Yazın
Bu oldukça açık olmalı, ancak her zaman uygulanmaz. İnsanların içeriğinizi okumasını ve etkileşimde bulunmasını sağlamanın en iyi yolu, yararlı ve eğlenceli içerik yazmaktır. Arama motorları, yüksek kaliteli, alakalı içeriğe sahip siteleri ödüllendirir. Kalite, listedeki hemen hemen tüm diğer faktörlerden daha önemlidir.
İçeriğinizi nasıl yazmak ve biçimlendirmek istediğinize dair güçlü bir fikriniz olduğunda. Yazma sürecini basitleştirmek ve geliştirmek için aşağıdaki araçlardan bazılarını kullanmayı düşünün.
İçerik Optimizasyon Araçları
Hemingway Editörü
Hemingway Editor, günlük yazma görevleri için harika bir kaynaktır, ancak özellikle. SEO optimizasyonu için makaleleri incelerken yararlıdır. Hemingway Editor, okunması zor veya “çok zor” olan tüm cümleleri bulmak ve vurgulamak için makalelerinizi analiz eder. Ayrıca pasif ses örneklerini vurgular. Okunabilirliği yüksek olan makaleler daha sık paylaşılır ve en çok paylaşılan makaleler en iyi SEO derecesini alır.
Grammarly
Grammarly, Hemingway Editor’ün premium versiyonu ve daha fazlası gibidir. Edilgen sesi ve uzun cümleleri vurgulamanın yanı sıra dilbilgisi. Noktalama işaretleri ve yazım stili hatalarını da gösterir. Dilbilgisi açısından doğru içeriğe sahip olmak, bir makaleyi hem insanlar hem de arama motorları için optimize etmenin önemli bir parçasıdır.
Ve içeriklerini profesyonel bir dilbilgisi denetleyicisiyle düzeltmeyi ihmal eden. Rakiplerinize karşı avantaj elde etmenin kolay bir yoludur.
Readability Test
Read-Able, makalelerinizi okunabilirliğe dayalı olarak analiz etme yeteneği açısından Hemingway Editor’a benzer. Ancak okunması zor olan cümleleri vurgulamak yerine. Metninize genel bir okunabilirlik puanı verir.
Skor size hangi yaş grubunun sayfayı kolayca okuyabileceğini söyler. Web sitesi için bir URL’niz varsa, metin yerine URL’yi girebilirsiniz.
Smaltools Anahtar Kelime Yoğunluğu Denetleyici
Anahtar Kelime Yoğunluğu Denetleyicisi, her bir anahtar kelimeden kaç kez alıntı yaptığınızı öğrenmek için metninizi veya URL adresinizi tarar.
Çok büyük bir makaleniz varsa ve anahtar kelimelerle aşırı derecede doygun olmadığından emin olmak istiyorsanız bu özellikle yararlıdır. Daha önce de belirtildiği gibi, anahtar kelimeler metnin yaklaşık %1-2’sini kaplamalıdır.
Sonuç
Umarım bu içeriği faydalı bulmuşsunuzdur. Bu listede belirtilen araçları ve ipuçlarını kullanırsanız. Hangi sektör için yazdığınızdan bağımsız olarak SEO dostu materyaller oluşturabileceksiniz.
Sonunda insanların okumak ve paylaşmak isteyeceği içerikler yazmayı öğreneceksiniz. SEO dostu web siteleri daha fazla trafik alır ve daha yüksek trafik seviyeleri SEO puanınızı artırır.
SEO’nuzun kalitesini artırmak için başka hangi fikirleriniz var? Daha iyi arama motoru sonuçları elde etmek için başka fikirleriniz var mı? Yorumlarda paylaşın.
1999 Samsun Doğumluyum. Doğduğum şehirde yaşamıma devam ediyorum. Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Web Tasarım eğitimimi tamamladım. Üniversitede Halkla İlişkiler ve Tanıtım alanında aldığım eğitimime ek olarak Dijital Pazarlama ve SEO alanında aldığım eğitimler sonucunda LD&Web Grafik Ajansını Kurdum.