Çok Dilli WordPress Web Siteleri Oluşturmak için Çeviri Eklentisi Seçme
Yeni başlayanların çoğu, WordPress’i kendi dilinizde kurabileceğinizi ve herhangi bir dilde. Web siteleri oluşturmak için kullanabileceğinizi bilmiyor.
Eklentilerin yardımıyla iki dilli veya çok dilli web siteleri oluşturabilirsiniz. Kullanıcılarınızın Google Translate’i kullanarak içeriği çevirmesine bile izin verebilirsiniz.
WordPress için birçok çeviri eklentisi mevcut olsa da, bunlar iki ana kategoriye ayrılabilir.
WordPress Çok Dilli Eklentiler.
Otomatik WordPress Çeviri Eklentileri.
Çok dilli eklentiler, çok dilli içeriği web sitenize manuel olarak eklemenizi sağlar. Bu eklentilerin ana avantajı, çevirilerinizin kalitesinin. Herhangi bir makine tarafından oluşturulan çevrimiçi çeviri aracından önemli ölçüde daha iyi olmasıdır.
İkinci tür WordPress çeviri eklentileri, içeriğinizi çevirmek için çevrimiçi çeviri hizmetlerini kullanır. Bu eklentiler, birden çok dilde içerik yazmanızı gerektirmez. Ancak çevirilerin kalitesi olabileceği kadar iyi değildir.
Bununla birlikte, en iyi WordPress çok dilli eklentilerine ve otomatik çeviri eklentilerine bakalım.
En İyi WordPress Çoklu Dil Eklentileri
Otomatik WordPress çeviri eklentilerinin aksine, bu çok dilli eklentiler. İçerik, tema, eklentiler ve daha fazlası dahil olmak üzere web sitenizin her yönünü manuel olarak çevirmenize olanak tanır.
Web sitenizin tamamını kolayca çevirmek için en iyi WordPress çok dilli eklentileri için en iyi seçimlerimiz aşağıdadır.
TranslatePress
TranslatePress, web sitenizin her yönünü çevirmek için tam teşekküllü bir WordPress çok dilli eklentisidir. TranslatePress’in ana özelliği, doğrudan ön uçtan çeviri yapmanıza izin vermesidir.
Çeviri sırasında dilleri kolayca değiştirebilirsiniz ve canlı ön izleme anında değişir. Bu yaklaşımın bir başka yararı da arayüzü değiştirmeden içeriği, temayı, eklentileri ve hatta meta verileri çevirebilmenizdir.
TranslatePress manuel çeviriler için mükemmeldir. Kendiniz çeviri yapabilir. Veya sitenizdeki herhangi bir kullanıcıya özel çevirmen kullanıcı rolü atayabilirsiniz. Bu kullanıcılar, yönetici alanına erişmeden içeriği çevirebilir.
Manuel çeviriler çok iş gibi geliyorsa, makine çevirileri için Google Translate’i kullanabilirsiniz. Bu yaklaşım, yapay zeka destekli çevirileri manuel düzeltmelerle kullanmanıza olanak tanır.
Eklenti, tüm diller için SEO dostu URL’ler oluşturur ve bu da size yerel SEO sonuçlarında artış sağlar.
WPML
WPML, en popüler WordPress çok dilli eklentilerinden biridir. İçeriği, temaları, eklentileri ve daha fazlasını çevirmenize izin veren güçlü bir çeviri yönetim sistemi ile birlikte gelir.
WPML, Çok Dilli blog ve Çok Dilli CMS lisanslama planları ile gelir. E-Ticaret için çok dilli CMS planına, sayfa oluşturucu desteğine, özel alanlara. Çeviri ekiplerini yönetmeye ve diğer özelliklere ihtiyacınız olacak.
Web sitenizde çeviri eklemek ve çok dilli içeriği yönetmek için kullanımı kolay bir arayüze sahiptir. WPML, WordPress temalarınız ve eklentileriniz tarafından oluşturulan. Tüm gönderi türlerini, taksonomileri, özel alanları ve dizeleri destekler.
Ayrıca, web sitenizi üçüncü taraf çeviri hizmeti sağlayıcılarına bağlamanıza olanak tanır. Hangi içeriğin çevrilmesi gerektiğini seçebilir ve doğrudan web sitenize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Polylang
Polylang, çok dilli veya iki dilli bir WordPress sitesini kolayca oluşturmak için başka bir güçlü eklentidir. Gönderileriniz, sayfalarınız. Özel gönderi türleriniz, widget’larınız ve daha fazlası için kolayca çeviri eklemek için basit bir arayüzle birlikte gelir.
Polylang, WordPress temanızı ve eklentilerinizi çevirme desteğiyle birlikte gelmez. Varsayılan eklenti e-Ticaret desteği içermez, bu nedenle ücretli bir eklenti satın almanız gerekir.
Her dil için SEO dostu URL’ler oluşturmanıza olanak tanır ve popüler WordPress SEO eklentileriyle iyi çalışır. Dil seçimi için, bir kenar çubuğu widget’ı kullanarak dil değiştiriciyi web sitenize ekleyebilirsiniz.
Weglot
Weglot, bulut tabanlı bir web sitesi çeviri platformudur. WordPress, Shopify, BigCommerce ve daha fazlasıyla çalışır .
Kurulum sırasında WordPress sitenizi platformlarına bağlamak için Weglot API’sine girmeniz gerekecektir. Bundan sonra tercih ettiğiniz dili, site dilini ve eklemek istediğiniz dilleri seçeceksiniz.
Tüm içeriğinizi çevirmek, çevirileri yönetmek ve canlı web sitenize yönlendirmek için. Weglot’un web sitesini kullanmanız gerekecek.
Diğer önemli özellikler arasında SEO dostu URL desteği. WooCommerce desteği, dil değiştirici düğmesi, üçüncü taraf çeviri hizmetleri ve daha fazlası bulunur.
Weglot, dil sayısına ve tercüme edilen kelimelere dayalı olarak aylık bir fiyatlandırma yapısı kullanır. Bu, sizin için sabit bir yıllık lisansa sahip diğer bazı çok dilli WordPress eklentilerinden daha pahalı hale getirebilir.
MultilingualPress
MultilingualPress, WordPress ile çok dilli web siteleri oluşturmak için biraz farklı bir yaklaşım benimsiyor. Normal bir WordPress kurulumunda çalışmak yerine, her dil için yerleşik WordPress çoklu bölge ağını kullanır.
Bu, eklentinin her dil için içeriği verimli bir şekilde yönetmesine ve her seferinde bir dil yükleyerek performansı artırmasına olanak tanır. Çevirilerinizi tek bir panodan yönetmek için kolay bir arayüzle birlikte gelir.
Gönderileri, sayfaları, özel gönderi türlerini, taksonomileri ve daha fazlasını destekler. Mimarisi nedeniyle, her dil kendi alt etki alanında, dizininde ve hatta özel bir alan adında olabilir.
En İyi WordPress Çeviri Eklentileri
Translate WordPress with GTranslate
Translate WordPress with GTranslate, WordPress için bir Google Çeviri eklentisidir. Google çeviri API’sine otomatik olarak bağlanır ve desteklenen tüm diller için çevirileri getirebilir.
Web sayfalarınızı kolayca çevirmek için bir dil değiştirici eklemenizi sağlar. İçeriği kullanıcının tarayıcı diline göre otomatik olarak çevirebilirsiniz.
Eklenti ayrıca SEO dostu URL’ler seçmenize ve arama motorlarının çevrilmiş içeriğinizi. Dizine eklemesine izin veren ücretli bir sürüm sunar.
Çok Dilde Çeviri
Çok Dilli Çeviri, ücretsiz bir WordPress çeviri ve dil değiştirici eklentisidir. Sayfaları, gönderileri, widget’ları, gezinme menülerini ve daha fazlasını manuel olarak çevirmenize olanak tanır.
Eklenti onlarca önceden yüklenmiş dil ile birlikte gelir ve siz de dilediğiniz gibi yeni diller ekleyebilirsiniz. Ayrıca, web sitenizde modern bir dil değiştirme seçeneğini bayrak simgeleriyle görüntüleyebilirsiniz. Aynı zamanda RTL dillerini de destekler.
Google Web Sitesi Çevirmeni
Google Web Sitesi Çevirmeni eklentisi, web sitenizin içeriğini çevirmek için Google Çeviri API’sini kullanmanıza olanak tanır. Web sitenizin herhangi bir yerinde görüntüleyebileceğiniz varsayılan Google çeviri düğmesini kullanır.
Kenar çubuğu widget’ı veya bir satır içi kısa kod kullanılarak görüntülenebilen dil değiştiricide göstermek istediğiniz dilleri seçebilirsiniz.
Kısa kod özelliği, gerektiğinde belirli sayfalar için makine çevirileri sunmanıza olanak tanır. Çevrilen sayfa, dili seçtiklerinde veya eklenti tarayıcı ayarları aracılığıyla bunu algıladığında kullanıcılar tarafından görülebilir.
Loco Translate
Loco Translate, listedeki diğer çeviri eklentilerinden biraz farklıdır. WordPress temalarını ve eklentilerini çevirmenize olanak tanır.
WordPress temanız veya eklentiniz çeviriye hazırsa. WordPress panosunda çevirmek için Loco Translate’i kullanabilirsiniz. Popüler çeviri araçlarına benzer basit bir kullanıcı arabirimi kullanır. Bir sütunu orijinal dizeler ve diğeri çeviri için kullanılır.
En İyi WordPress Çok Dilli Eklenti Seçimimim
Web sitenizdeki içeriği manuel olarak çevirmek için çok dilli bir WordPress eklentisi arıyorsanız, TranslatePress kullanmanızı öneririm.
Çok dilli web siteleri çalıştırma deneyimi olmayan kullanıcılar için bile son derece başlangıç dostu ve kullanımı oldukça kolaydır. Uzun vadede işinize fayda sağlayacak iki özellik olan SEO ve performans için optimize edilmiştir.
Sonuç
Umarım bu makale, çok dilli web siteniz için en iyi WordPress çeviri eklentilerini bulmanıza yardımcı olmuştur. Bir sonraki wordpress araç kılavuzun da görüşmek dileğiyle! Aklınıza takılan herhangi bir soru olursa yorumlar kısmına yazabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Arama Motorlarının Otomatik Makine Çevirilerini Dizine Eklemesine İzin Vermeli miyim?
Bazı çeviri eklentileri, arama motorlarının dizine eklemesi için otomatik çeviriler yapmanızı sağlar. Bu makine çevirileri pek iyi değil. Bazen garip ve hatta yanıltıcı olabilirler. Arama motorlarının bu düşük kaliteli içeriği dizine eklemesine izin vermek kötü bir fikirdir. Google bu tür içeriği tanımlayabilir ve web sitenizin arama sıralamasına zarar verecek spam olarak kabul eder. Ancak manuel site çevirilerinde Google’ın çevrilmiş sürümlerinizi indekslemesine izin vermelisiniz. Böylece yerel SEO’da daha üst sıralarda yer alabilirsiniz.
1999 Samsun Doğumluyum. Doğduğum şehirde yaşamıma devam ediyorum. Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Web Tasarım eğitimimi tamamladım. Üniversitede Halkla İlişkiler ve Tanıtım alanında aldığım eğitimime ek olarak Dijital Pazarlama ve SEO alanında aldığım eğitimler sonucunda LD&Web Grafik Ajansını Kurdum.